KURU MEYVE

Kuru kayısıdan, yaban mersinine, mandalina kurusundan kuru üzüme; kuru meyveler sağlıklıdır.

Günümüzde yoğun iş temposu, zamansızlık, evde geçirilen sürenin azalmasıyla birlikte tüketilmesi kolay ve hazır besinler tercih edilmektedir. Kuru meyveler 2 ana öğün arasında kan şekerini dengelemek, tokluk hissini sağlamak, tatlı isteğini gidermek için oldukça hızlı ve lezzetli bir seçenektir.

Kurutulmuş meyvelerin yoğun lif içerikleri doygunluk hissine erişimi kolaylaştırır ve kilo vermeye yardımcı olur.

Vitamin ve potasyum, magnezyum, çinko gibi minerallerden zengin olmalarının yanında yüksek hasarlı hücreleri onarmada görevli olan antioksidanları da yüksek miktarda içerirler.

DİKKAT:

Su içeriği azaldığı içİn gramajı başına düşen kalori miktarı da taze meyveye göre daha fazladır. Bu yüzden gelişigüzel değil, ara öğünlerde ortalama bir avuç miktarı geçmeyecek şekilde her gün tüketilebilir.

Son olarak, sülfitlere karşı hassas veya astım hastasıysanız, kükürt dioksit, koruyucu madde içermeyen doğal kuru meyveleri tercih edin.

Bu gönderiyi paylaş