BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİRECEK SAĞLIKLI ÇORBA TARİFLERİ

BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİRECEK SAĞLIKLI ÇORBA TARİFLERİ

 

Zencefilli Kış Çorbası

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Su

Tüm malzemeyi düdüklü tencerenize ekleyip, kavurmadan yaklaşık 15 dk boyunca pişirin. Blenderdan geçirip afiyetle tüketin.

 

Sebzeli Pancar Çorbası

  • 3 pırasa
  • 2 havuç
  • 4 pancar
  • 2 soğan
  • 2 patates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Bir tutam muskat
  • Tuz
  • Karabiber

Pırasa, havuç, pancar, soğan ve patatesleri soyun. Havuç, pancar ve patatesleri küp küp doğrayın. Soğan ve pırasaları kıyın. Sebzeleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyuyla birlikte blenderden geçirin. 

Zeytinyağını tencerede ısıtıp unu ekleyin ve kavurun. Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Tuz, karabiber ve muskatı ekleyip 5 dakika pişirin. Sebzeli karışımı ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp tencereyi ocaktan indirin. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine karabiber serpiştirin.

 

Yoğurtlu Tarhana Çorbası

20-25 Adet Mercimek köftesi büyüklüğünde tarhana ( kişi başı 2-3 adet )

2-3 Diş sarımsak

1 kase haşlanmış nohut

Tuz

 

Kuru tarhanalar sabahtan ıslatılarak kapağı kapatılır ve iyice yumuşayıp şişmesi için en az 4-5 saat bekletilir. Daha sonra elle veya tahta bir kaşıkla güzelce ezilir. Biraz daha su ilave edilip ocağa alınır, kaynayıncaya kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir. Yaklaşık yarım saat kadar kaynadıktan sonra haşlanmış nohutlar, sarımsak eklenir, tuzu ilave edilir. 10-15 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirilerek servis edilir.

 

 

Bu gönderiyi paylaş